감사합니다

Thursday, 31 May 2012

The Reality Nowadays

31 May 2012 
the latest post from MR .HAHA :)

 
Nikon D3100  |  Canon Rebel EOS



  ✔  You Have The DSLR

  ✖  You Are Not A Photographer





Nike Mercurial SL

                              ✔  You Have An Awesome Boots
                         ✖  You Are Not An Awesome Player





Crystal Beat Headphone


                              ✔  You Have A Great Headphone 
                         ✖  This Doesn't Make You A DJ
                                                




Ray Ban


                              ✔  You Have A Glasses
                        ✖  You Are Not A Model




Joker . Why so serious ?


  ✔  Often You Told Joke 
  ✖  You Are Not A Comedian 



Tuesday, 15 November 2011

Try To Be a Hensem + Smart Person


Tak guna kalau korang pandai macam mana sekalipun tapi korang tak ada karisma dan keyakinan diri yang tinggi. Apa pulak kaitan dengan handsome dan smart? Biasanya apabila korang dah ada 'self-confidence' dan karisma, aura korang akan nampak lebih bertenaga. Contohnya, cuba perhatikan kat shopping complex muka yang macho & baby face. Ramai je kan? Tapi sayang sebab bila jalan pandang ke lantai je. Nampak bonar tak yakin diri tu terbaik. Apapun, mungkin tips ni akan sedikit sebanyak membantu.

Life From All Angles

1 : HAIR
Kalau boleh cuba kurangkan pakai topi tak kena tempat. Asal keluar je mesti pakai topi. Takkan dalam bangunan pun nak pakai topi. Ke sebab malu badan tu gemuk? Rilex bro. Kena berani sikit. Tuhan dah bagi rambut sebab itu perhiasan diri. Jadi cuba gayakan sikit rambut tu, pakai minyak rambut bila keluar, asalkan jangan nampak kering. Tak tahu nak buat style rambut yang sesuai? Apa kata pergi salun, nanti amoi tu boleh buat rambut baik punya. Sebab tak semua jenis style rambut sesuai dengan muka korang. Dan kalau nak jugak tutup rambut tu, cuba tukar pakai snow cap. Barulah nampak stylo!




2 :FACE
Selalu masalah utama lelaki ni muka berminyak dan kering. Dahi tu dah jadi macam cermin dah bila muka berminyak. Cubalah cari pencuci muka yang sesuai dan lepas dah guna pencuci muka tu, gunakan pulak pelembap, baru kulit tu tak nampak kering ye . Kalau muka dah bersih, jangan pulak bila berjalan tu buat muka kerek nak bagi penumbuk free, relax ar. Kalau benci tengok muka orang pun, buat je muka poyo tak bersalah. Apa ada hal???

Latest Product From Garnier 

3 : CLOTHING
Malu badan kurus sangat? Perut ada poshbag? Apa ada hal? Kena tau pilih pakaian je. Kalau badan tu besar, lebihkan pakai banyak baju warna hitam untuk nampak lebih kurus dan baju cerah macam putih untuk nampak lebih berisi. Kalau minat baju berjalur, bagi yang badan besar ni kena pakai yang berjalur menegak, nanti baru nampak tinggi dan kurus macam buluh. Bagi yang kurus pulak pakai berjalur melintang. Mesti macho der.. Apapun, cuba jangan beli baju yang terlalu besar sampai menggelebeh. Kalau korang hip-hop tak pe jugak, ini dah la menggelebeh, lepas tu rambut skema je, memang nampak nerd! So, cuba cari baju yang jarak antara lengan baju dengan siku ialah 3 jari. 


4 : ATTITUDE
Sikap ni paling penting. Tak guna kalau style dah ada, tapi perangai haram jadah kerek. Kalau dengan orang tak kenal takpe, ini kalau keluar dengan member sendiri pun perangai kerak sebab nak jaga market, sorilah der.. Gua pun rasa macam nak blah je...Kau patut hidup sensorang je. So just cool, calm and relax. Tak perlu nak menggelabah bajet diri tu artis, jadi diri sendiri je lagi baik. Cuba rasa enjoy hidup. Kalau hidup untuk mengurat je, menyesal nanti dah tua baru nak 'huha huha'. Apapun cuba kuatkan soft skill dalam diri tu. Macam mana cara yang betul bila bercakap. Ingat hukum karma, kalau kita hormat orang, orang akan hormat kita balik. Dan kalau kita taikkan orang, orang akan taikkan kita balik..Apsal kita plak?
haha.Smokers ckp smoking nampak style.Style ke?tengok mcm **  adalah .Ikod org lha  .



P/s: Jangan bajet nak jadi otai bila keluar dengan member ramai-ramai kalau tak mampu jadi otai bila jalan berseorangan.

Have A Nice Day :)

Saturday, 22 October 2011

HUH .?


Salam ..

My Favourite Fone

Semua orang ade handphone right ? original ke  ?
Sila type kat handfone *#06# then akan keluar IMEI [ International Mobile Equipment Identity] semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8 contoh : 358671017470473 . .
kedudukan ke 7 dan 8 ialah ******01******* utk semak ori ke tak handfone tu .

let's check it out :
02 or 20 : dari China = LOW QUALITY
08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY
01 or 10: dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH


JUST DO IT 
selamat mencuba ^_^

*copy kat orang jah neh . HAHA

Get your myspace counter

Wednesday, 5 October 2011

K-pop Issues

                                                 AN NYONG HA SAE YO 

 I want to be famous like Korean Star  HAHA 

My Heartbeat Is K-Pop
Saya tataw la sebab apa ada jugak orang yang betul-betul tak minad korea ? eh ? .HAHA
Tapi nak btaw , Hafiz Hashim memang minat kpop . tak ramai pon LELAKI yg minat Kpop :)



100% Style
OK Taecyeon (2PM)
Many people think , korea nih lembut / macam perempuan  . I say NO . depa bkan lembut bro . muka depa mmg spises cm 2 . jambu . ramai ja yang KAHAQ . bak kata org kedah :P
kenapa depa tadak jerawat eh ? =,=


Nampak Garang .
Cuba anda lihat korean style . dah berapa ramai lelaki drees up ala2 korea . depa cakap bajet korea . eh? HAHA
 memang tak lah if korang cakap hodoh . Love korean style ?
i love . SMART  :)


2PM My Soul
Everything come from the heart . Everything happen for a reasons . kalau tak minad tuh mmg tak lha nak layan korea . tak minad uh takpa . tp jangan kutuk ya ^_^ . HAHA


JYP Entertainment

Gadis Generasi
Ramai orang cakap orang korea pakai plastic surgery . betul kha ? =,=
Ooo .. sebab tu lha cantek semcam jah en . haha
Tp aku memang terpikat gila-2 tengok artis korea .
Terbaeeek ~



Hwang Chansung (2PM) support 1 MALAYSIA :p

FULL HD
                   Korang try usha semua Music Video or Video Clip korea . Hari demi hari , semakin hari semakin sempoi . Quality video . Semua HD . siap ada Music Video in 3D lg . ingatkan kt filem jah ;p . u all stil minad Indon ? cerita yang semakin lama semakin mengarut tuh . Better layan korea lhaa bro. Soryy to say . Its up to you laah . yang penting Korea tetap korea . Malaysia tanah tumpahnya darahku .
 I LOVE KOREA .
 KBYE
^_^


2PM Asia Tour Malaysia
JOM !!
............................................................................................................................

Top 10 Koreaan Boy Group
Top 10 Korean Girl Group
                                       


Top 20 Richest Idol

  1. G Dragon (Big Bang)
  2. Lee Seung Gi
  3. IU
  4. Jang geun Suk
  5. Kim Hyun Joong (SS501)
  6. Jung Yong Hwa (CN BLUE)
  7. Hwang Jeung Eum
  8. Leeteuk (Super Junior)
  9. UEE (After School)
  10. T.O.P (Big Bang)
  11. Taecyeon (2PM)
  12. Yoona (SNSD)
  13. Jo Kwon (2AM)
  14. Dara (2NE1)
  15. Hara (Kara)
  16. Shin Dong (Super Junior)
  17. G.Na
  18. Yong Jun Hyung (Beast)
  19. Eun Jung (T-ara)
  20. Nickhun (2PM)


                                             2PM on YouTube :
                                             http://www.youtube.com/user/2pm
               
                                             All K-POP :
                                             http://www.allkpop.com/

                                             Korea Be Inpired :
                                             http://english.visitkorea.or.kr/enu/index.kto